Persbericht


NPM Capital neemt aandelen Deli Home & Garden over

Gorinchem, 30 september 2016 – Investeringsmaatschappij NPM Capital en het management van Deli Home & Garden hebben overeenstemming bereikt met N.V. Deli Maatschappij om Deli Home & garden over te nemen. De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de mededingingsautoriteiten.

NPM Capital, dat sinds 2006 een belang heeft in Deli Home & Garden, onderstreept met deze stap nog lang aan boord te willen blijven als aandeelhouder en het management te willen ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities.

Dirk Bergman, Deli Home Products: "Het Deli managementteam is trots op wat is bereikt in termen van winstgevendheid en strategische positionering over de afgelopen jaren. Onze medewerkers werken hard om het voor onze klanten elke dag weer een beetje beter te doen. Wij hebben de afgelopen jaren belangrijke strategische stappen gezet. De onderneming richt zich met beide divisies verder op haar kernmarkten. Met de ondersteuning en vertrouwen van NPM hebben we zin in de volgende groeifase van onze mooie onderneming."

Erik Zantinge, Deli Garden Products: "Wij zijn gelukkig met een sterke aandeelhouder en verheugd dat zij ons ondersteunen bij het realiseren van onze groeistrategie. We beogen zowel autonoom als via overnames nieuwe stappen te zetten in onze productcategorieën tuinhout en tuinverblijven."

"Het feit dat wij als investeringsmaatschappij ons belang nu substantieel uitbouwen zegt genoeg over het vertrouwen dat wij hebben in de marktpositie van Deli Home & Garden, de strategie voor de komende jaren en het management dat daar leiding aan geeft", aldus Bart Coopmans, Investment Director van NPM Capital.

Over Deli Home & Garden

Deli Home & Garden bestaat uit de divisies Deli Garden Products en Deli Home Products:

  • Deli Garden Products is een internationale groep van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling, productie en distributie van een breed assortiment aan tuinverblijven en tuinhout(producten). In Nederland wordt het assortiment verkocht onder meerdere merknamen, waaronder Woodvision en Hillhout.
  • Deli Home Products ontwikkelt, produceert en distribueert een breed assortiment van productconcepten ter verbetering van het interieur van de woning, waaronder deuren, kasten, vloeren, sanitair, horren en hout- en plaatmaterialen. Het assortiment is in meerdere Europese landen te koop via zowel de professionele markt als de DHZ-markt aangeboden onder de verschillende merknamen, waaronder Bruynzeel, Cando en Lundia.

Over NPM Capital

NPM Capital is een financiële investeerder met meer dan 60 jaar ervaring in het financieren van buy-outs in de Benelux. NPM Capital participeert in middelgrote en grote bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren, van voeding tot e-commerce en van IT-services tot gezondheidszorg. Gemeenschappelijk zijn: een heldere groei- of ontwikkelingsstrategie, gedreven management en duurzame competitieve voordelen.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie:

N.V. Deli Home & Garden – www.deli.nl

Contactpersoon: Dirk Bergman, CEO Deli Home & Garden

Telefoonnummer: 0183-691500, E-mail: d.bergman@deli.nl